Ik ben Wilma Kloet

In 2009 heb ik mijn docentenopleiding omgangskunde afgerond. Tijdens deze opleiding maakte ik kennis met het model van Marshall Rosenberg. Geweldloze communicatie.  Dit klonk mij als muziek in de oren.

Na een introductietraining, heb ik het een tijdje laten liggen. Ben ik wat zijpaden gaan bewandelen. Ik ontdekte dat ik bij alles wat ik las, ik steeds weer opnieuw de letters GC (geweldloze communicatie) in de kantlijn zette. Blijkbaar is dit de basis in communicatie voor mij.

 

Vandaar dat ik sinds 2014 me intensief geschoold heb in dit gedachtengoed.

Met als grote wens dit te delen met anderen. Om meer mensen kennis te laten maken met het eenvoudige en praktische model, wat de nodige oefening vraagt om toe te passen. Gelukkig zei Marshall zelf dat alles wat waard is om te doen, waard is om krakkemikkig te doen. Waarmee ik wil zeggen dat niemand hoeft te wachten met toepassen en verbinding zoeken tot hij/zij het volmaakt beheerst.

Mij heeft deze manier van communiceren ruimte, rust, eerlijkheid en mededogen in contacten met mezelf en anderen gebracht.

 

In mijn trainingen wil ik aan de hand van praktische oefeningen mensen kennis laten maken met de schatten die in dit model te vinden zijn.

Mensen ondersteunen om hun weg te vinden in contact met zichzelf en de ander.

 

Scholing en gevolgde trainingen:

– Docentenopleiding omgangskunde

– 2 jarige coach/counseling opleiding Transactionele Analyse

– Introductie training geweldloze communicatie met Jan van Koert

– Verdieping 1 en 2 geweldloze communicatie met Jan van Koert

– Integratiejaar geweldloze communicatie met Jan van Koert

– Mediate your life met Jan van Koert en Christiaan Zandt

– Train de trainer geweldloze communicatie met Jan van Koert en Martin Vermeulen

– IIT geweldloze communicatie